Ik ben Pola

Ik ben Pola Gomez!

‘Arm’ zou Pola zichzelf nooit noemen. Daarvoor is deze felle puber te trots. Toch zit de familie Gomez verstrikt in het armoedeweb: huisvesting, gezondheid, hulpverlening, vrije tijd,…  Maar bovenal is Pola ook gewoon een puber, die met de vriendinnen gek wil doen, zich ergert aan haar kleine zus, en een boontje heeft voor Kasper.

En dit is mijn familie...

Papa Carlos

Pola's papa kwam lang geleden uit Argentinië en trouwde met Suzanne, de mama van Pola die na een zware ziekte overleden is. Carlos knoopt de eindjes aan elkaar als schrijnwerker en zorgt goed voor zijn gezinnetje. Als alleenstaande papa met een slechte rug, is dat echter geen makkelijke taak.  

Zusje Lara

Pola's zusje is de jongste van het gezin en zorgt voor stevig wat leven in huis. Puzzelen, lezen en aan de mouw van grote zus hangen, dat doet ze het liefst.

Broer Ronaldo

Ronaldo, een fiere jong-volwassene, houdt van brommers opdrijven, actiefilms en luide muziek. Hij doet erg zijn best om als oudste broer zijn verantwoordelijkheid op te nemen, maar dat gaat met vallen en opstaan. Hij droomt ervan een winnend krasbiljet te vinden, zodat dat baantje als take-away koerier niet meer hoeft.

Bekijk de film van Pola

Wat krijg je bij aankoop van de bundel?

Diverse thema's rond armoede

Dit lessenpakket helpt je om op heldere wijze het thema armoede voor de klas te brengen. Via diverse thema's maak je zo je leerlingen bewust van wat armoede vandaag betekent en hoe dit voor uitsluiting zorgt.

Kant- en klare lessen

De lesmethodieken zijn gemaakt in nauwe samenwerking met leerkrachten uit de praktijk. Elke methodiek is volledig uitgeschreven en voorzien van alle nodige bijlagen.

Het project is vak- en netoverschrijdend en gedifferentieerd naar de 3 graden.

Toegang tot online klasmateriaal

Wie de map en bijhorende themabundel(s) aankoopt krijgt via een code toegang tot de educatieve website.
Alle methodieken én het nodige materiaal ervoor, vind je hierop terug. Bovendien wordt de website regelmatig voorzien van leuke extra's als aanvulling op het bestaande lessenpakket.

Pola Project Cover map

Pola en Het Armoedeweb ook bij jou in de les!

Via de webshop van Welzijnszorg kan je de map  'Pola en het armoedeweb' en bijhorende bundels aankopen.

Bestel hier